Happy Planner

Kesäsuunnitelmia ja tulevaisuudennäkymiä

Yleinen

Edellisen kirjoitukseni julkaisun jälkeen todella moni otti minuun yhteyttä, en ole kaikille ehtinyt vielä vastaamaan, mutta kaikki ajallaan. Kiitos kuitenkin, olette mahtavia. Ajattelin nyt hieman avata sitä, millaisia tulevaisuudennäkymiä olisi luvassa, mitä kesäsuunnitelmia olen tehnyt, ja miten aion hallinnoida tätä kaikkea jatkon suhteen.

Olen aina ollut luonteeltani suunnittelija. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vai miten se sanonta meneekään. Ideoin jatkuvasti uusia projekteja, TODO-listani on järjettömän pitkä ja sisältää paljon ”sitten kun on aikaa, niin…”- ja ”olisi kiva, jos…”-tyyppisiä asioita. Kun jotain näistä asioista lähden toteuttamaan, niin pyrin tekemään ensin huolellisen suunnitelman sen edistämisestä, ja tämä suunnittelu saa joskus aika mittaviakin piirteitä, teen listoja, erilaisia taulukoita, trackereita ja olen ehdottomasti Post-it -lappusten suurkuluttaja. Parhaimpana esimerkkinä tästä toimii joitain vuosia sitten suorittamani projektinhallintaa käsittelevä CAPM-sertifikaatti. Koetta varten minun täytyi opetella ulkoa valtavan suuri määrä erilaisia projektinhallinnan prosesseja, niiden sisältöjä, kytköksiä toisiin prosesseihin ja niin edelleen. Oppimisen tueksi päädyin valtaamaan lapsuudenkotini huoneen seinät Post-it -lappusilla, jotka kuvastivat näitä prosesseja, ja kytkemään ne toisiinsa langoilla. Lopputulos oli… No, katsokaa itse, isäni otti kuvan kun pyysin:

Post-it -lappujen suurkuluttaja

Voin sanoa, että kun tuon viritelmän sai valmiiksi, niin sen jälkeen koe meni läpi heittämällä. Näin jälkikäteen en tuota enää osaisi tulkita, mutta sen rakentamalla prosessit tallentuivat päähäni hyvin. Opiskelu-urakka oli kova, ja aikaa siihen oli käytettävissä melko vähän, mutta tuon rakennelman avulla sen sai hyvin maaliin.

Kesäsuunnitelmia

Kesäni tulee sisältämään hieman vastaavan kaltaisen urakan. Lankaviritelmät saavat tosin luultavimmin tällä kertaa jäädä, mutta tarkoitukseni olisi suorittaa liiketalouden perusopinnot avoimen yliopiston kautta. Markkinointiala kiinnostaa minua paljon, ja vaikka somepuoli onkin minulle jo tuttua, niin haluan vahvistaa muuta osaamistani suorittamalla aiheeseen liittyviä kursseja. Ehkä myöhemmin jopa tutkinnon. Se jää nähtäväksi. Luettavana olisi siis seitsemän aihetta käsittelevää kirjaa, ja niiden perusteella pitäisi tehdä ties miten monta oppimistehtävää ja esseetä, sekä yksi tentti.

Liiketalouden perusopintojen kurssikirjat

Opiskelun lisäksi kesän aikana olen tuottamassa eräälle yritykselle videoita heidän kanavalleen (näistä ehkä myöhemmin lisää), ja näillä näkymin tulen lähtemään pariksi viikoksi Los Angelesiin E3-messuille sekä Vidconiin. Matka tulee kyllä tarpeeseen, rakastan sitä kaupunkia. Lapsena haaveilin muuttavani sinne joskus, eikä se haave ole vieläkään täysin kadonnut. Ehkä jonain päivänä.

Entä sitten se oma sisällöntuotantoni? Sen tukemiseksi olen tehnyt ratkaisuja ja hankkinut apuvoimia, ja parhaillaan kehitän toimintamalleja siihen, miten saisin vietyä sisältöni seuraavalle tasolle. Tästä lisää myöhemmin, mutta Wildy 2.0 on tulossa. Kaikki aikanaan.

Ajanhallinta

Jotta tämän kaiken saa kestävälle pohjalle, niin ajanhallinta, aikatauluttaminen, suunnitteleminen ja trackaaminen tulee olemaan tärkeässä roolissa. Sain joitain kuukausia sitten lahjaksi postauksen ylimmässä kuvassa olevan Happy Plannerin, ja se onkin osoittautunut aivan mahtavaksi työkaluksi. Happy Plannerista pidän sen vuoksi, että siihen on helppo lisätä itse sisältöä tai irroittaa turhia sivuja. Tavallisen kalenterikäytön lisäksi (oikeastaan varsinaisena kalenterina käytän enemmänkin Google Calendaria) plannerini sisältää paljon erilaisia trackereita, listoja, muistiinpanoja ja muuta oleellista. Joitain asioiden näin tarkka aikataulutus saattaisi ahdistaa, mutta itse pelkästään hyödyn siitä. Nyt esimerkiksi tuon opiskelu-urakan tueksi olen tehnyt alla olevan kaltaisen trackerin, johon on merkitty tyhjiksi ruuduiksi oppikirjojen luvut, muu oppimateriaali ja suoritettavat tehtävät, ja aina jonkin kohdan opiskeltuani tai tehtävän tehtyäni väritän ruudun täyteen. Toimii motivaattorina.

kurssitracker

Tulevaisuus

Entä sitten tulevaisuus noin muuten? Tällä hetkellä en osaa antaa siihen tarkkaa vastausta, mutta haluaisin tehdä jotain muutakin kuin pelkkiä videoita. Markkinointia, viestintää, projektinhallintaa, tai muuta vastaavaa. Olen avoin ehdotuksille, tarkempaa tietoa työhistoriastani ja osaamisestani löytyy Linkedinistä. Minä ja Post-it -lappuni olemme valmiina uusiin haasteisiin. The best is yet to come, kuten plannerini kansikin sanoo.

Post-it -kirjanmerkkejä

Seuraa blogiani Bloglovinissa!

Saattaisit pitää myös näistä

2 kommenttia

 • Avatar
  Vastaa
  Eetu R.
  2.6.2018 at 14:27

  Onneksi täällä yläasteella on jo siirrytty kesäloman puolelle, eikä mun tarvitse miettiä koulun käyntiä sen enempää. Kiva, että säkin olet alkanut kirjoittamaan blogia. Odotan jo innolla lisää postauksia!
  Mutta tsemppiä opiskeluun! Pidä hauska ja aurinkoinen kesä! ?☉

 • Avatar
  Vastaa
  Joel
  8.8.2018 at 06:42

  Kiva blogi?

 • Jätä viestisi

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.