Under construction

Eroon under constructionista.

Yleinen

Under construction. Tuo termi kävi tutuksi jo aikanaan rakentaessani ensimmäisiä nettisivujani joskus 90-luvun loppupuolella yläasteen HTML-tunnin jälkeen. Silloin oli tapana laittaa keskeneräisille sivuille nykykäsityksen mukaan aivan kamalalta näyttäviä gif-animaatioita, joissa luki tuo termi. Siis noita yllä olevan kuvan kaltaisia. Ne olivat silloin niin upeita ja hienoja. Nähdessään tuollaisen kuvan sivustolla kävijät tiesivät että pian sivusto on uudistumassa ja sinne on tulossa jotain varmasti upeaa ja aivan mahtavaa ja jatkoivat sivustolla käymistä päivitysten toivossa. Tai näin ainakin kaikki sivustojen tekijät ajattelivat, myös minäkin. Jonna Paanasen nettisivut, Under construction. Ja sitten valtavan suuren päivityksen jälkeen sivusto avautui uudelleen ja taulukkopohjainen layout oli muuttunut hieman tai sivuston pohjaväri vaihtunut mustasta mintunvihreäksi. Kävijät olivat varmasti erittäin häkeltyneitä valtavasta päivityksestä. Yritin jopa kaivaa kuvaa noista ensimmäisistä sivuistani Wayback Machinesta, mutta näköjään se ei enää löydä niitä, muutama vuosi sitten ne olivat vielä tallessa. Harmi, pala historiaani on kadonnut.

Tämä sivusto on ollut viimeiset vuodet tuossa under construction -tilassa, vaikkakin ilman karmaisevaa gif-animaatiota. Minulla oli suunnitteilla juurikin jotain upeaa ja aivan mahtavaa. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, osa niistä epäonnistui, ja viimeisen vuoden ollessa jotain aivan muuta kuin alunperin ajattelin, sivusto jäi tuohon tilaan jumiin. Tai ei, tuo ei pidä paikkaansa. Ennemminkin minä itse jäin jumiin. Olin asettanut itselleni liian kovat vaatimukset sen suhteen, mitä halusin tältä blogilta, sivustolta tai miksi sitä sitten haluaisikin kutsua, ja kun niitä en silloin pystynytkään täyttämään niin se jäi kokonaan.

Nyt on aika tehdä muutoksia. Myös muilta osin kuin tämän sivuston osalta, mutta aloitetaan nyt ensin tästä. Koen, että minulla on nyt tarve saada itsestäni ulos tekstiä, ja olkoon tämä nyt alustana siihen. Suurten suunnitelmien sijasta en tule asettamaan itselleni tällä kertaa liian suuria paineita tai rajoitteita sisällön julkaisuun, blogin ulkoasuun tai muuhun tuollaiseen, vaan tämä tulee olemaan enemmänkin ikkuna ajatuksiini, Googlesta löydetyn valmisulkoasun voimin. Nyt haluan vain aloittaa kirjoittamaan taas, sitä eräs henkilö suositteli minulle jokin aika sitten, ja hän taisi olla oikeassa. On aika lopettaa suunnittelu ja alkaa tekemään.

Saattaisit pitää myös näistä

2 kommenttia

 • Avatar
  Vastaa
  Torksi
  7.5.2018 at 20:39

  Miä ainankin lukisin mielelläni, jos siä alkaisit kirjottamaan aktiivisesti!

 • Jätä viestisi

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.